您好,欢迎来到易妖游戏网。
搜索
您的当前位置:首页英语高考“七选五”阅读理解模拟试题9

英语高考“七选五”阅读理解模拟试题9

来源:易妖游戏网


英语高考“七选五”阅读理解原创仿真模拟试题9

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

话题:公益旅行 难度:中 建议用时:8分钟

Voluntourism—A New Trend in Travel

Volunteering to help people in need combined with travelling to faraway places is a new trend in the travel industry. It is called voluntourism (公益旅行). People travel to other countries, learn languages and other cultures and gain new experiences. 1

Recent statistics show that in the past few years voluntourism has been one of the fastest-growing areas of tourism. 2 They work in orphanages (孤儿院), help build schools, assist in hospitals and do farming work in developing countries. Some of them establish lasting bonds with people far away.

3 Students see it as a gap year after school, others simply want to take time out from a job and do something else. Then there are those who are bored and merely seek adventure. 4 They think it is a cheap way of traveling and don’t really want to get involved in hard work.

Not everyone sees voluntourism in a positive way. Critics say that if people really want to help those in need there are many opportunities in their own community to do this. 5 Travel experts point out that in some cases voluntourists are exploited by the organization that sets up the trips.

A. Voluntourism has been around for over a century.

B. However, many voluntourists do not see volunteering as what it is. C. There are many reasons why people want to engage in voluntourism. D. In addition, volunteers are often not skilled enough for the tasks that they do. E. Voluntourism is a great way for voluntourists to broaden their horizons (眼界). F. More than 1.6 million people around the world are volunteers in other countries. G. On the other side, they volunteer to help others who are not as well off as they are.

【解题导语】本文是说明文。文章介绍了公益旅行的概念、发展情况、参与者的意图和存在的问题。

1. G。由首句可知公益旅行是公益和旅行的结合,选项前一句进一步说明了旅行,因此可以推断出本选项要说明旅行的同时参与公益,故选G。

2. F。前一句提到数据统计(statistics )表明公益旅行是过去几年旅游业中增速最快的领域,本选项用具体的数据来说明其增长情况,故选F。

3. C。由接下来的两句可以概括出人们参与公益旅行的原因各不相同,故选C。

【易错点拨】本题的干扰选项是E,但E说明公益旅行是旅行义工拓宽视野的一种途径,不能完全概括后两句的内容。

4. B。由下一句可以推断出本选项要说明人们对公益旅行的误解,并且与前文构成转折关系,故选B。

5. D。本段主要说明了公益旅行存在的问题,通过三个方面的批评意见来具体说明,由上下文可知本选项承接上一句来表达对公益旅行的批评,与上下句构成平行并列关系,故选D。 【易错点拨】本篇阅读理解中,B、D选项间会形成相互干扰,做题时要弄清上下文之间的逻辑关系;另外,A选项也会对G、F选项形成比较弱的干扰。

The original passage:

Voluntourism - A New Trend in Travel

Volunteering to help people in need combined with travelling to faraway places is a new trend in the travel industry. It is called voluntourism. People travel to other countries, learn languages and other cultures and gain new experiences. On the other side, they volunteer to help others who are not as well off as they are.

Recent statistics show that in the past few years voluntourism has been one of the fastest-growing areas of tourism. More than 1.6 million people around the world are volunteers in other countries. They work in orphanages, help build schools, assist in hospitals and do farming work in developing countries. Some of them establish lasting bonds with people far away.

While voluntourism has been around for over a century, modern volunteering started with the Peace Corps, a program that the US government started in the 1960s.

There are many reasons why people want to engage in voluntourism. Students see it as a gap year after school, others simply want to take time out from a job and do something else. Then there are those who are bored and merely seek adventure. However, many voluntourists do not see

volunteering as what it is. They think it is a cheap way of traveling and don't really want to get involved in hard work.

Not everyone sees voluntourism in a positive way. Critics say that if people really want to help those in need there are many opportunities in their own community to do this. On the other side, volunteers are often not skilled enough for the tasks that they do. Travel experts point out that in some cases voluntourists are exploited by the organization that sets up the trips.

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- vipyiyao.com 版权所有 湘ICP备2023022495号-8

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务